کد خبر 54950
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۹

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در حال گفت‌وگو با شهرداري تهران و همكاران‌مان در مرقد امام(ره) هستيم؛ بحث‌هايي هم شده تا در صورت امكان در تپه‌هاي عباس‌آباد محلي براي نمايشگاه در نظر گرفته شود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، آئين تجليل از دست اندركاران بيست ‌و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران با حضور سيد‌محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، بهمن دري رئيس بيست و چهارمين نمايشگاه كتاب و جمعي از مسئولين نهادها و سازمان‌ها در سراي اهل قلم برگزار شد كه در پايان اين مراسم حسيني در جمع خبرنگاران حاضر و به سوالات آنها پاسخ گفت.

حسيني در جمع خبرنگاران درباره مهمترين دستاورد نمايشگاه كتاب تهران و بيان آن در قالب يك جمله، گفت: كاري با اين عظمت را نمي‌توان در قالب يك جمله پاسخ گفت.
وي عنوان كرد: نمايشگاه بيست و چهارم كتاب دستاوردهاي متعددي داشت كه به برخي از آنها اشاره شد؛ از جمله اينكه با وجود فضاي محدود ناشران بيشتري در نمايشگاه شركت كردند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي عنوان كرد: تعداد كتاب‌ها چه ناشران داخلي يا خارجي افزون شد؛ در ادامه سالني ويژه به كتاب‌هاي برگزيده اختصاص يافته بود كه ان‌شاءالله در سال‌هاي آينده از اين تجربه استفاده خواهد شد و كتاب‌هايي كه از نظر ما مفيد و مناسب به‌ويژه در علوم انساني است، در معرض ديد همگان قرار خواهد گرفت.

وزير ارشاد اسلامي همچنين گفت: هماهنگي ميان دستگاه‌ها و نهاد‌ها كه امروز هم حضور داشتند، بسيار مطلوب بود؛ در مجموع افراد و مسئولان وظيفه خود را به خوبي انجام دادند و اميدواريم براي نمايشگاه بعدي هم بتوانيم خدمات خوبي را به مردم ارائه كنيم؛ البته برخي از كارها آغاز شده و اين‌طور نيست كه امور و بررسي آنها براي ماه‌هاي پاياني نهاده شود.

حسيني در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره مكان نمايشگاه كتاب و نتيجه نامه ارسال شده به رئيس جمهور ابراز داشت: در حال گفت‌وگو هم با شهرداري تهران و هم با همكاران خود در مرقد امام(ره) هستيم؛ در مصلي هم بحث‌هايي شده تا در صورت امكان در تپه‌هاي عباس آباد محلي براي نمايشگاه در نظر گرفته شود.

وي با اشاره به نامه ارسالي خود به محمود احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: آن نامه براي تأمين هزينه‌ها ارسال شد؛ به اين دليل كه هنوز براي مكان نمايشگاه به نتيجه قطعي نرسيديم، دست نگه‌داشته شده تا پس از مشخص شدن محل به كارهاي اجرايي رسيده آنها را آغاز كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه توضيح داد: هم‌اكنون حمايت‌هاي خوبي در دولت نسبت به اين مسئله صورت مي‌گيرد كه اگر ما درباره محل نمايشگاه به نتيجه قطعي برسيم همه كارها به سرعت آغاز مي‌شود.

خبرنگاري سؤالي مبني براينكه: "اين روزها شاهديم كه برخي رسانه‌ها اخباري مبني بر عدم توجه ارشاد به برخي آثار را منتشر مي كنند، و به صورت عمد برخي آثار در ارشاد مي‌مانند، همانند كتاب‌هاي انتشارات نيستان، آيا شما اين موضوع را تأييد مي‌كنيد؟ "، كه حسيني اظهار داشت: اصلاً اين‌گونه نيست؛ كتاب همه ناشران مورد توجه است، بله ممكن است كتابي خاص نيازمند تصحيح يا تغييرات و اصلاحات باشد، كه اين مهم به ناشران و نويسندگان اعلام مي‌شود اما هرگز درباره يك ناشر خاص اين‌گونه نبوده است.
حسيني اضافه كرد: اگر ناشري تخلفي داشته باشد آن را رسماً اعلام و كار ناشر متوقف مي‌شود.

وي در ادامه در پاسخ به سؤالي ديگر مبني بر گزينش آثار و گنجاندن آن در سالن ويژه عنوان كرد: اين موضوع بر اساس معيارهايي كه وجود دارد عملي و آثار برگزيده مي‌شوند؛ كتاب‌هايي كه چند نوبت چاپ در سال گذشته داشته يا ناشران فعالي كه كتاب‌هاي موثر ارائه مي‌دهند در اين حيطه قرار مي‌گيرند كه اغلب در زمينه علوم انساني است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره اينكه چرا سايت و يا محلي براي انتشار اخبار كتاب‌هاي پرفروش ايران وجود ندارد، پاسخ داد: بايد به سمتي حركت كنيم كه اطلاعات شفاف و به روز در اختيار همگان قرار گيرد، در حال حاضر با وجود امكانات موجود فكر نمي‌كنم اجرايي كردن اين موضوع كار دشواري باشد؛ ان‌شاء‌الله به دوستان اعلام خواهم كرد.

وي در مورد وجود تغييراتي در مديريت مؤسسه خانه كتاب و رئيس اداره كتاب گفت: اگر هر زماني تغييري صورت گيرد اعلام خواهد شد اما تاكنون موضوعي مطرح نشده است.

حسيني درباره اعزام خبرنگاران حوزه كتاب به همراه ناشران و نويسندگان و شركت آنها در نمايشگاه‌هاي ساير كشورها اضافه كرد: ان‌شاءالله در نمايشگاه‌هاي مختلف داخل و خارج در كنار هيئت‌هاي اعزامي از خبرنگاران استفاده خواهيم كرد.

وي در ادامه درباره ادغام وزارتخانه ارشاد ابراز داشت: اين ادغام درباره ادغام وزارت ارشاد با سازمان ميراث فرهنگي بود كه اين موضوع در دولت بحث شد و اين طرح با مخالفت روبه‌رو شد؛ اين مسئله حتي در كميسيون فرهنگي و اجتماعي مجلس نيز رد شد، اما بستگي به نظر نمايندگان دارد؛ از نظر ما هم اين‌گونه است كه الآن در جايگاه معاون رئيس جمهور رئيس سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي است و اگر بخواهد به وزارت ارشاد منتقل شود تنزلي از آن جايگاه خواهد بود؛ در رياست جمهوري يك جايگاه فرابخشي دارد كه مي‌تواند با همه دستگاه‌ها ارتباط داشته باشد ولي بعد در حد معاونت يك وزارت در اين وزارتخانه‌اي كه خود وزارت فرهنگ و ارشاد كارهاي گسترده‌اي را دارد فعاليت ‌خواهد كرد؛ در برخي از كشورهاي ديگر معادل وزارت فرهنگ و ارشاد ما چند وزارتخانه فعاليت مي‌كنند، فعاليت‌هايي در حوزه كتاب، بحث سينما، هنرهاي تجسمي و كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد و بحث‌هاي قرآني گرفته تا سازمان‌هايي مثل حج و زيارت و اوقاف و سازمان خبرگزاري‌ها، سازمان فرهنگ و ارتباطات اين‌ها وظايف و تكاليفي است كه به‌عهده اين وزارتخانه است بنابراين ما از ابتدا هم اعلام كرديم كه ما براي اين ادغام داوطلب نيستيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس